la classe de les papallones.
Aquest any som la classes de les papallones, els infants elegiren el nom de la classe. Entre els animals autòctons de les illes, elegiren les papallones, per això, estudiarem només les papallones que es poden trobar en la nostra comunitat autònoma.
LA INFORMACIÓ DESTINADA ALS PARES ES PENJARÀ AL BLOG.

puntualitat

És prega més puntualitat a l’hora de l’entrada al matí, convé ser-hi a la fila al pati cinc minuts abans de les 9 h. moltes gràcies.

lunes, 28 de febrero de 2011

treballant a l'hort

treball a l'hort

Dimecres treballàrem molt a l’hort, amb l’ajuda dels alumnes del primer curs de primària. Trasplantàrem flors al llocs on s’havien mort, sembràrem remolatxa, collírem faves per dur al menjador, netejàrem l’hort i regàrem totes les plantes de l’hort i del pati.

taller disfressa



Moltes gràcies per la participació en el taller de les papallones, sense vosaltres no s’haguessin pogut fer les ales de les papallones. La participació fou prou elevada.... gràcies. Fins al pròxim taller !!!

domingo, 27 de febrero de 2011

Activitat Fundació Joan March







Aquest divendres hem pintat amb cafè, seguint la sessió de plàstica de l’altra setmana, on pintàrem amb cafè mesclat amb pintura. Ens agrada molt experimentar amb material divers per fer les nostres obres d’art... cada nin i nina s’ha inventat una carabassa, per pintar-la amb el cafè que hem fet al menjador.

la capsa dels contes sobre la por

Aquesta setmana hem començat la capsa dels contes de la por. Ens hem proposat estudiar aquest tema i ajudar als infants a superar algunes de les petites pors que tenen. El primer conte que hem contat ha estat: Sota el llit, una petita història d’un os que troba un monstre baix el llit del seu pare. Després hem conversat de les nostres pors, explicant als petits que els monstres no existeixen i que formen part de la nostra imaginació.

jueves, 10 de febrero de 2011

concert de violí




Concert de violí:
Avui hem anat al centre a escoltar un concert de violí. Concert a dos violins, un músic era el mestre, un personatge serio... i l’altre un alumne que ens ha fet riure molt... a la darrera part del concert alguns nins i nines han tocat violins com a autèntics músics.

disfressa

Disfressa:

Hem de pensar a dur a l’escola el material per fer la disfressa el pròxim dimarts, si no podeu venir al taller, altres pares faran la disfressa dels vostres nins o nines. Agradarà als infants anar tots iguals, per això heu de dur el material a l’escola abans del dimarts, per veure si falta qualque cosa.

Moltes gràcies per tot.

lunes, 7 de febrero de 2011
















Activitat Fundació Joan March

Avui hem elaborat un quadre, com a grans pintors… pintant el fons amb pintures, fent tonalitats, per després crear una carabassa amb retalls de targetes d’obres d’art. Hem fet un petit collage d’obres d’art que els mateixos nins i nines han elegit per fer la composició.

domingo, 6 de febrero de 2011

taller de disfressa

La pròxima setmana es concretarà un dia per realitzar el taller de la disfressa que farem amb els vostres infants a l’escola, un horabaixa. Referent a la disfressa, (idea d’una mare) trobo encertat que ens disfressem de papallones i papallons, per tenir contents tant a nins i a nines, la disfressa de papallona o papallons no cerca fer una rèplica exacta d’una papallona que estudiem a l’escola, si no fer una disfressa divertida i alegre, amb la participació dels infants, al seu gust, per tant, els nins i les nines triaran les formes a posar a les ales i els colors de les taques.
Què vos sembla ?

Teniu un model al passadís per veure més o manco com seran les ales de les papallones i papallons, penseu que el tros de tela de raso és una cinta de 3 metres de llarg per uns 5 cm d’ample, i és convenient dur el dia del taller algunes perxes i calces de més, per si qualcuna s’espenya.

Animeu-vos a gaudir amb els vostres infants a venir al taller.

Moltes gràcies per la vostra col·laboració.

viernes, 4 de febrero de 2011

experiment del suro i les pedres

Filosofia 3/18 experiments

L’experiment del suro.

Na Rumia ha vingut amb un recipient, un suro, dues pedres, una petita i una grossa i un tassó de plàstic. Hem recordat les normes i hem començat la sessió, on els infants han descrit les coses que ha dut na Rumia.

Xavi: és un tap de vi
Catalina Coll: aquesta pedra és molt grossa
Toni: i l’altra molt petita
Tomeu Rubert: el tassó és de plàstic perquè és transparent

Què passaria si fiquem la pedra grossa a dins l’aigua ?

Mateo: es banyarà tota
Pau Debionne: la grossa anirà al fons
Clara: la petita també perquè és una pedra
Tomeu Guasp: les pedres no suren

Ho fem i....

Biel: clar ! s’han enfonsat
Maria Magdalena: però el suro flotarà
Pau Debionne: surerà

Conversa de què està fet el suro i les pedres....

Colau: el tap està fet d’una mica de fusta i de goma
Toni: de fusta fluixa
Mateo: potser tingui una mica de plàtic
Catalina coll: és tot de fusta
Clara: de fusta fluixa i forta

Experimentem amb els materials, i s’explica que les pedres són trossos de roques formades quan es creà la Terra, i el suro es treu de l’excorsa dels arbres i es pot dir que és de fusta.

Conversa del pes de les coses i del per què hi ha coses de floten i coses que no.

Rosa: la pedra grossa se’n va més aviat al fons perquè pesa més que la petita
Estel·la: i la petita també se’n va al fons perquè pesa
Pau Debionne: el suro flota perquè l’aigua l’empeny cap a dalt
Tomeu Jofre: i perquè és de fusta


I com podem fer que el suro se’n vagi al fons amb el tassó de plàstic sense tocar-lo amb les mans ?

Molts nins ho intenten però no hi ha manera... el suro flota .... fins que en Xavi posa verticalment el tassó i ens mostra a tots com enfonsar el suro al fons.

Catalina Coll: ho ha fet perquè el tassó té aire
Colau: s’ha fet una bombolla d’aire
Mateo: i l’aire empeny el tap cap a baix
Toni: l’aire fa força cap a baix
Biel: l’aire no escapa


Conversa de la pressió de l’aire, de la força que fa l’aire al suro per enfonsar-lo.




jueves, 3 de febrero de 2011

la colflori







Aquesta setmana hem dut al menjador una colflori que hem agafat a l’hort... na Joana ens ha explicat com la cuinarà...

música clàssica







Ens agrada fer murals escoltant música clàssica a l’aula, a poc a poc coneixerem alguns grans músics i les seves simfonies.

dia de la pau







Dia 28 de febrer celebràrem el dia de la pau. Dies abans realitzàrem un gran colom estampant les nostres mans, aprenguérem la cançó que s’elegí a l’escola per cantar el dia assenyalat... el divendres escoltàrem uns poemes sobre la pau, i cantàrem la cançó al pati, devora el pou. Durant el minut de silenci imaginàrem un món sense guerres.

contes de Sant Antoni

CONTES DE SANT ANTONI

En Banyeta. El dimoni Banyeta va per tot el món coneixent els colors que hi ha en els diferents entorns... al final es queda a viure a la mar, que és on millor es troba, jugant amb els peixos....

Les banyes d’en Cucarell: en Xesc troba a en Cucarell dins una cova plorant perquè li han caigut les banyes, le aferra de tota classe sense bons resultats, al final li surten les millors banyes de tot l’infern.

El Dimoni: hi ha un dimoni que vol agafar a dos nins i quan aquests s’amaguen dins una cova el dimoni s’espenya les banyes... només aconsegueix ser feliç portant una careta de dimoni.