la classe de les papallones.
Aquest any som la classes de les papallones, els infants elegiren el nom de la classe. Entre els animals autòctons de les illes, elegiren les papallones, per això, estudiarem només les papallones que es poden trobar en la nostra comunitat autònoma.
LA INFORMACIÓ DESTINADA ALS PARES ES PENJARÀ AL BLOG.

puntualitat

És prega més puntualitat a l’hora de l’entrada al matí, convé ser-hi a la fila al pati cinc minuts abans de les 9 h. moltes gràcies.

miércoles, 16 de diciembre de 2009

l'edat d'un cavall i la dels nostres pares











Matemàtiques divertides:

Per desembre recordàrem algunes característiques dels cavalls, una d’elles ens cridar l’atenció... ( els cavalls poden viure fins als 30 anys, quan en tenen 22 ja són vells). Conversàrem sobre l’edat que teníem nosaltres, i sobre l’edat dels nostres pares. No la sabíem i per això es demanà als nins que duguessin escrit a un paper l’edat dels seus pares, per comparar les quantitats.

Conversant sobre les dades dels pares, es demanà als infants que pensessin quin pare era el més gran, i quin el més jove, quina mare era la que tenia més anys i qui la que manco... cada nin o nina havia de dir si el seu pare era més gran o més jove que la seva mare, o si tenien la mateixa edat...

El mestre demanà als nins com podíem posar a la pissarra les dades que teníem per veure si ens havíem equivocat... com i on posaríem l’edat del cavall ?

Colau: podem posar un quadrat i el número a dins
Catalina Coll: i el nom de cavall
Colau: i una retxa fins a baix
Clara: i retxetes
Estel·la: damunt la retxa
Toni: per veure que fa

I quantes retxetes ?

Elisa: 22 retxetes

I per comparar les edats dels nostres pares ?

Pau quetglas: podem fer el mateix, fèiem un quadrat posant els anys i el nom.

Biel: i la retxa
Catalina Pons: i comptem
Carmen: hem de fer moltes ratxetes

Pau quetglas: mirem l’edat i posem tantes retxetes.

(la conversa s’allargà una estona, dialogant sobre les edats i les quantitats. Per discreció, no especificarem qui és el o la més gran dels pares o mares)

No hay comentarios: