la classe de les papallones.
Aquest any som la classes de les papallones, els infants elegiren el nom de la classe. Entre els animals autòctons de les illes, elegiren les papallones, per això, estudiarem només les papallones que es poden trobar en la nostra comunitat autònoma.
LA INFORMACIÓ DESTINADA ALS PARES ES PENJARÀ AL BLOG.

puntualitat

És prega més puntualitat a l’hora de l’entrada al matí, convé ser-hi a la fila al pati cinc minuts abans de les 9 h. moltes gràcies.

miércoles, 11 de noviembre de 2009

què pesa un cavall
















Matemàtiques divertides què pesa un cavall

Després de recordar la sessió anterior, mesurar un dibuix molt gran d’un cavall i a nosaltres mateixos, conversàrem sobre el pes d’un cavall. Què pesa un cavall ? i com podem pesar les coses ? com ens podem pesar a nosaltres mateixos per saber si pesem més que un cavall ?

Per què deu pesar més un cavall que un nin o una nina ?

Colau: perquè fa més d’un metre,
Rosa: perquè és més gran que una cadira
Carmen: perquè té un peus molt grans
Caterina: podríem mirar a un llibre el que pesa un cavall

Després de conversar de com podíem pesar-nos... d’explicar què era una bascula, com funciona, quins números hi ha, et....
Una nina de sisè ens digué que un cavall pesava devers 150-200 kg. Que un nin pesava molt poc en comparació a un cavall, ens llegí les quantitats dels pesos de cada nin i nina havia escrit al paper determinar el pes d’un cavall, i ens informà qui s’havia aproximat més al pes que ella havia donat...

Els infants pensaren que pesava un cavall per escriure-ho al paper, per després comparar les diferents quantitats.

Després ens pesàrem a nosaltres mateixos per esbrinar qui pesava més i manco, per saber mesurar el nostre pes, i copiar-lo per decorar el mural.

No hay comentarios: